Färjestads bk, Svenska Mästare 09!

Kan ju inte glömma bort att skriva om mitt kära Färjestads bk som vann Sm-guld iår efter 12-1 i matcher i slutspelet! Så otroligt skönt att få vinna igen och dominera men det skönaste måste ändå vara att få knäcka Hv71 i finalen! :)

Färjestads bk & Hv71 är ju de två dominerande lagen i svensk hockey och har varit det i några år nu. Kan inte se något annat lag som i nuläget kan ta ned dem, de är helt enkelt för bra (fast Färjestad är bäst!).

Thomas Andersson, har aldrig gillat den domaren men som tur var så vann vi den sista finalmatchen trots lite om och men. Hv-fansen kan ju alltid klaga på domaren men dem inser bara inte att Färjestad helt klart var det bättre laget, på alla punkter.

Vilket starkt och underbart guldlag vi hade det här året! Nu försvinner en hel del spelare men vi har redan börjat värva riktigt vassa spelare som lätt kan täcka upp för de spelare som lämnar, frågan är om någon kan täcka upp helt för Jörgen Jönsson, Mannen, Myten, Legenden? Jag är rätt säker på att någon kan göra det men inte med lika stort hjärta som Jörgen haft för Färjestad genom alla dessa år. Helt outstanding har han varit för svensk hockey under alla sina år, nu önskar jag honom lycka till som sportchef i Färjestad. Det är kul att han stannar kvar i Karlstad och Färjestad, han betyder något otroligt för klubben och laget!

Även Jonas Gustavsson ser ut att lämna. Han har kallats Monstret, han har kallats Muren, vad kan man inte kalla honom för? Johan Holmqvist, elitseriens bästa målvakt säsongen 08/09? Skulle inte tro det?! Gustavsson har bidragit så otroligt mycket till guldet genom hela säsongen, han förtjänar verkligen all beröm han har fått, men att inte bli vald till elitseriens bästa spelare denna säsong, det är skam det! "Gurra" lär nog lämna Färjestad för NHL inom snar framtid. Han har 16 klubbar att välja mellan och Toronto låter troligast. Om han nu skulle lämna, önskar jag honom all lycka han kan få och hoppas på att han en dag återvänder till soliga Karlstad för att vinna ännu ett SM-guld. Klart är iallafall att han kommer bli ett stort namn, han har allt som krävs för att lyckas.

Titta på de underbara klippen här nere som visades för laget inför guldfinalen 09 mot Hv71. Man får verkligen rysningar i hela kroppen när man tittar pådem. Klippen kommer från Färjestads slutspelsblogg http://blogg.aftonbladet.se/29965 som jag har följt igenom hela slutspelet.

"JA vi är Färjestad, ja vi är Färjestad och ni har ingen chans mot oss, för vi är FÄRJESTAD!"

"Åh Färjestad, åh Färjestad, hungriga som vargar vi SM-guld ska ta!"

- Cuongphan 16/04 -


Dvd inför guldfinalen 2009 del 1 (av 2).

Dvd inför guldfinalen 2009 del 2 (av 2).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0