Fredagstankar

Ja, då var ännu en skolvecka slut & tiden gåt otroligt fort i nuläget. Nu är det inte långt kvar tills sommarlovet.. Man kände verkligen av det när vi hade uppsats i Nationella Proven i engelska idag, eftersom det nu är en "stor" sak mindre kvar att göra. Matteprovet gick inte som jag hade tänkt mig precis, fick Vg, men nu siktar jag in mig på Nationella, det är det viktiga. Kändes bra på uppsatsen idag men man vet som sagt aldrig, är svårt att veta om det gick bra eller dåligt. Får väl hoppas att lärarna tycker att den är vettig åtminstone ;)

Kan redan nu se framför mig allt solande & badande som det ska bli i sommar! Har redan en del planer som jag måste göra men det skönaste är att man kommer känna sig fri igen & bara kunna slappa utan att tänka på något.

Åkte på tennis innan, hade match men blev inget eftersom det var en som inte kunde (dubbel) så jag åkte hem istället. Men riktigt stekigt har det varit idag! Det märkte jag när jag skulle "gå" till busstationen innan. Bussen gick vid 17.55 & jag stack hemifrån vid 17.41. Cykeln är ju sönder så jag fick gå & ja, det blev lite sent, det märkte jag allt. När jag väl kommit 100m så börjar jag fundera på vart plånboken med busskortet i är.. Hemma såklart! Så jag får springa hem igen & hämta den & när jag väl börjar gå igen tittat jag på klockan på mobilen, ca. 8min kvar tills bussen går & det tar minst en kvart att gå ned till stationen. Så där springer jag alltså i onödan ned till stationen, med en tjock tennisväska på ryggen, hoppar över ett & annat staket & sedan en liten genväg över tågspåren & sedan åker jag iväg.. Typiskt att det inte blev någon match nu när jag verkligen kämpat för det för en gångs skull ;) Komiskt tycker jag, vad tycker ni?

Nu ska jag varva ned lite, har precis ätit lite & ska väl antagligen titta på någon film innan jag lägger mig, men först ska jag in lite snabbt på Xpertelven, bästa fotbolls-managerspelet enligt mig som jag absolut rekommenderar för alla fotbollsnördar!

Hoppas ni har haft en bra vecka, det har jag haft iallafall fast inte så mycket har hänt. Eller jo, jag träffade ju Mikaela igår förresten. Vi hade det kul & pratade en hel del om gamla minnen - Frankrike & allt som hände där. Skönt att kunna prata om det för det har tagit mig ett år att glömma det & jag har minst sagt inte mått bra.. Inte hon heller men nu är "allt" bra igen iallafall. Verkligen svårt att glömma alla underbara människor man träffade där & vad som hände. Inte många vet vad som hände där riktigt men jag lovar, jag ska berätta när jag har tid & är redo för det..

Om ni inte redan har märkt det så lägger jag alltid in någon liten fin bild eller något klipp efter alla mina inlägg & jag ska fortsätta göra det har jag bestämt mig för eftersom de "avrundar" inläggen väldigt bra ;)

GODNATT! :)

- Cuongphan -

Jahaa, det var såhär det gick till? KLOCKRENT! :)

Jobbigt att simma!

Startade dagen med att simma, vilket uppvaknande. Jag, Aron & G (Philip) satsade ju såklart på Mvg, de 96 längderna & visst klarade vi det. Vi simmade i princip tillsammans & höll ett snabbt tempo. När jag kom upp efter de 96 längderna så fick man veta hur en pingvin känner sig när de går. Jag kände mig verkligen helt stel & gick som om jag inte stått upp på evigheter. Ja, jobbigt var det men nu är det över & jag är sjukt trött!

Har pluggat en del biologi nu efter skolan & tittade precis på Real Betis - Valencia som slutade med en skööön bortaseger med 2-1 efter två mål av David Villa, vem annars? Den mannen är min idol, utan tvekan, tillsammans med Roger Federer. Nu börjar "The march towards Champions League" & det ska bli såå kul att få se matcher som Valencia - Barca, Valencia - Real. Krossa dem säger jag!

Hursomhelst så är jag trött som sagt så ska nog sova snart. Ska plugga lite till & sen äntligen är dagen slut, fast morgondagen börjar ju inte så bra eftersom fysik är den första lektionen.. Jaja, det är helg snart igen men dock är jag lite orolig för fredagen eftersom vi har uppsats i Nationella, engelska. Hoppas verkligen det går bra, skulle vara så skönt att få ett Mvg i engelska, men är ändå nöjd med Vg om det skulle bli så.

Ska träffa Mikaela imorgon med. Har inte varit med henne på åratal så det ska bli kul, man saknar ju henne såklart.. :)

Har en annan sak som Jag måste göra. Prata med en viss person & endast Du vet vad det är. Är inte säker på vad jag ska säga men jag hoppas att det är rätt beslut som jag gör. Jag går utifrån det jag känner helt enkelt.

Hoppas ni har haft en bra dag, min har iallafall varit väldigt seg. Bjuder på lite fotbollsgodis i klippet här nere, watch and enjoy, haha! :) P.s. Klippet är från matchen igår mellan Getafe - Real.

- Cuongphan -

Höjden av smarthet, haha!

Tillbaks på banan igen :)

Har varit lite frånvarande från bloggen ett tag så har inte skrivit så mycket på ett par dagar..

Hursomhelst.. Har äntligen fått spela tennis idag, har inte spelat tennis på två hela veckor så det har känts lite surt. Nu är man iallafall tillbaks & det kändes faktiskt rätt bra idag :)

Hade ju matteprovet idag med, första lektionen efter helgen så man fick ett piggt uppvaknande verkligen.. Men det gick ganska bra tycker jag. Det är först efteråt man har lömnat in provet som man börjar komma på "massa" fel, men så är det ju alltid. Jag har alltid något litet slarvfel eller något liknande men jag hoppas på ett bra betyg såklart :)

Annars var dagen otroligt seg, men ändå snabb om man jämför med alla andra tisdagar.. Blev lite pingis på rasten med Aron som vanligt så det var nog det som höll mig igång så att jag inte skulle somna på lektionerna. Spanskan är ju så otroligt seeeeg. På tisdagar & torsdagar har jag spanska som sista ämne & jag slutar vid 16.00 dessa dagar.. Har bara lust att sova på lektionerna ibland.

Tror att det blir simning imorgon. Man simmar i en timma & simmar så många längder man hinner på den här tiden.. Självklart vill man ju ha Mvg men då ska man simma 96 längder & det är lite mycket tycker jag. Har ju match på fredag med fick jag reda på idag så då lär det bli ännu segare..

Nu ska jag ta & lägga mig, för jag sov väl knappt mindre än 6h igår. Kunde verkligen inte sova, har för mycket att tänka på helt enkelt.. Det är ju därför man har en blogg, så att man kan lätta på sitt sinne men det är klart, man släpper ju inte ut sina "mörkaste" hemligheter direkt ;)

Ha en fortsatt bra kväll! ;)

- Cuongphan -

Längtar något så otroligt..

Vinst!

Valencia vann med 3-1 mot Sevilla ikväll efter att dem spelat underbart. Det började dock dåligt då vi (Valencia) inte alls hängde med i Sevillas tempo & Sevilla kunde utnyttja detta genom en fin nick i 9:e. Men sedan spelade vi upp oss. När Adriano i Sevilla blev utvisad i den 43:e blev det ännu bättre. 2 minuter senare fick vi en straff som dömdes alldeles korrekt. David Villa steg fram & slog in sitt 24e (?) mål för säsongen, MaraVilla! Med 45 minuter kvar att spela i andra halvleken & med en man mer så luktade det ett hemmamål. Och visst kom det, alldeles välförtjänt, på straff igen! Denna gång bjöds Valencia på en straff efter att Fernando Navarro i Sevilla varit uppe & viftat med hela armen mot bollen, som att han skulle slå bort bollen med mening. Straff blev det iallafall & eftersom David Villa stigit av p.g.a. en mindre skada steg Juan Manuel Mata fram & la in bollen i krysset, mycket snyggt! Sevilla jagade kvittering men kom inte alls till några större avslut. Istället så kunde ynglingen I Valencia, Pablo Hernández avgöra på tilläggstid med ett mycket fint skott i straffområdet. Vinst & 3p säkrade, underbart!

Nu har vi 3p ner till jagande Atlético Madrid & Villareal. Vi ligger på den 4:e & sista Champions League-platsen så det kommer bli otroligt spännande eftersom Valencia har matcher som Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid samt Villareal kvar att spela mot med 7 omgångar kvar. TUFFT! Men vi ska allt bärga Champions League-platsen om det så ska offras blod, svett & tårar för det lär det behövas. Det finns inget annat än Champions League i siktet, jag vet att vi kan klara det & det är nu den riktiga kampen börjar.
Amunt!

Förutom fotbollen har jag i princip suttit hemma hela dagen. 2 Heroes avsnitt har det blivit så nu är man ikapp alla avsnitt igen. Har ju inte vågat ladda ned p.g.a. den idiotiska IPRED-lagen. Hoppas fan att den läggs ned snart så att man kan börja tanka filmer & serier utan att behöva oroa sig. Nu ska jag titta på Prison Break som äntligen är tillbaks! Om ni vill ha en sida där ni kan titta på era favoritserier, gå då in här: Onlineepisode. Det dåliga med den här sidan är att man bara kan titta i 74min & sedan måste man vänta i 40min eller vad det är för att sedan kunna titta i 74min igen.. Men det är allt värt det medan man väntar på att IPRED-lagen ska upphöra!

Imorgon blir det till att plugga matte antagligen & sen ska man träffa Lina & ha kul på kvällen, som alltid.. ;)

Godnatt! :)

- Cuongphan -




Hur ska man kunna tröttna på dessa serier liksom? <3

Seg-söndag

Jaha, då var nästan helgen slut redan.. Skönt att vi är lediga imorgon iallafall.

Har knappt gjort något i helgen, segat hemma för det mesta. Blev ju inget bad igår som Andreas & Jonas ville. På tok för kallt i nuläget säger jag! Ska väl ta & plugga lite idag & imorgon inför matteprovet på tisdag. Skönt att komma tillbaks till skolan efter en extra ledig dag & ha matteprov på direkt.. NOT..

Idag blir det som sagt inte så mycket heller. Skulle träffat Lina idag egentligen, kanske blir något ändå, eller imorgon, får se. Ska iallafall titta på fotboll vid 19.00, mitt underbara Valencia spelar mot Sevilla på hemmaplan. En riktigt tuff match som gäller mer än bara prestige & ära, för Valencias del står den 4:e & sista Champions League platsen på spel. Spännande blir det iallafall.

Är inte alls långt kvar till sommarlovet har jag kommit på. Vi är lediga en hel del dagar också så det kanske "bara" är 25-30 skoldagar kvar :) Längtar tills de långa dagarna ute i solen.. Att bada nästan varje dag, att ha kul utan att bry sig om skolan, skönt!

Hoppas ni har haft en bättre helg än mig för det finns inte så mycket att skriva om min iallafall! Ha det bra! :)

- Cuongphan -

Valencia Club de Fútbol, <3

Talangfeber!

Jo, det är sant.. Jag har verkligen fått talangfeber. Har suttit vid datorn hela morgonen & tittat på Britain Got Talent & hittat en del fantastiska klipp. Det dåliga är att man inte kan lägga in alla klippen på bloggen utan jag får ge er länkarna istället för ni måste verkligen titta på dem! Man blir både överraskad & chockad på en & samma gång eftersom en del är så sjukt bra & en del är verkligen några man förväntat sig något helt annat ifrån. De här fyra klippen är de bästa jag hittat hittils, snart hittar jag säkert fler som jag lägger in på bloggen.

Jaja, nu ska jag sluta tjata & låta er titta på klippen istället, Enjoy ;)

Flawless - Dance Act

Susan Boyle - Singer

Good Evans - Singers

- Cuongphan -


Michael Jackson! ;)

Talang 09!

Tycker att den här snubben är grymt bra och dessutom väldigt rolig i sin dansstil, så var tvungen att lägga ut ett klipp på hans insats. Definitivt min favorit iallafall. Vad säger ni, håller ni med mig? ;)

Vilken skön snubbe!

Äntligen helg! :)

Äntligen helg! Fast jag tycker ändå att den här veckan har gått otroligt fort, skönt när man känner det trots alal prov och allt annat som varit på g. Blir väl att slappa idag & imorgon & sedan plugga lite på söndag och måndag. Har matteprov på tisdag, ett engelska läxförhör på torsdag och sedan nationella i engelska, uppsats tror jag. Just det, fick 11p på fysikprovet, och Vg var på 12p, lite surt, men vi hade en Mvg-uppgift på provet idag som man kunde få hela 6p på men jag fattade inte uppgiften så jag struntade i den, gjorde lite iallafall.

Morsan grillade precis så nu har jag ätit klart. Är relativt mätt men det är ju så gott med grillad mat! :) Extremt fint väder ute med trots att det är lite kyligt just idag. Andreas, Jonas m.m. vill att vi ska ut & bada nu i helgen, ehh, lite kallt? Fast såklart, jag tackar ju aldrig nej till att bada, så vi får se ;)

Vad ska man göra ikväll då? Ut & "cruisa" blir det väl med gänget, om det nu ens blir något. Är helt seg i skallen just nu, hatar verkligen min huvudvärk som jag har haft ett väldigt bra tag nu, men oftast så bryr jag mig inte om den, då blir det lite enklare iallafall. Får se vad som händer ikväll som sagt, tror iallafall inte att jag orkar sitta hemma & sega igen..

Jajaja, nu ska jag nog kila ut en stund, lägger ut ett musikklipp här nere, en fransk låt som jag gillat ett bra tag nu. Trots att man inte fattar allt eller någonting så har den här låten ett sånt bra flyt, får väl ta och lära mig texten så att man kan "skilla" upp sig lite, haha. Ha det bra! :)

- Cuongphan -

Soprano Feat. Blacko - Ferme Les Yeux Et Imagine Toi.

Prov idag igen, men snart helg :)

Har precis vaknat, känner mig relativt pigg. Tror att jag kan svenskaprovet rätt bra men ska öva lite till sen i skolan för det är alltid något man glömmer. Fredagarna är alltid långa, gär ända till fyra med franska som sista lektion.. Men efter det så är det ju helg igen, riktigt skönt samt att vi är lediga på måndag igen. Det behövs verkligen för på tisdag så kommer nästa prov, i matte. Matten känns lite halvsvår men får väl plugga en del i helgen och se om det går in i hjärnan ;)

Ska äta lite och sen måste jag gå till skolan. Cykeln är ju paj så det tar 100år att gå till skolan, eller ja en halvtimma iallafall men ändå.. Har man musik så går tiden snabbt, så är det bara.. :)

"Dagens" musikklipp kommer här nere, har inte så mycket mer att säga för tillfället. Ha en bra dag :)

- Cuongphan -

Så många minnen man får från den här låten..

Färjestads bk, Svenska Mästare 09!

Kan ju inte glömma bort att skriva om mitt kära Färjestads bk som vann Sm-guld iår efter 12-1 i matcher i slutspelet! Så otroligt skönt att få vinna igen och dominera men det skönaste måste ändå vara att få knäcka Hv71 i finalen! :)

Färjestads bk & Hv71 är ju de två dominerande lagen i svensk hockey och har varit det i några år nu. Kan inte se något annat lag som i nuläget kan ta ned dem, de är helt enkelt för bra (fast Färjestad är bäst!).

Thomas Andersson, har aldrig gillat den domaren men som tur var så vann vi den sista finalmatchen trots lite om och men. Hv-fansen kan ju alltid klaga på domaren men dem inser bara inte att Färjestad helt klart var det bättre laget, på alla punkter.

Vilket starkt och underbart guldlag vi hade det här året! Nu försvinner en hel del spelare men vi har redan börjat värva riktigt vassa spelare som lätt kan täcka upp för de spelare som lämnar, frågan är om någon kan täcka upp helt för Jörgen Jönsson, Mannen, Myten, Legenden? Jag är rätt säker på att någon kan göra det men inte med lika stort hjärta som Jörgen haft för Färjestad genom alla dessa år. Helt outstanding har han varit för svensk hockey under alla sina år, nu önskar jag honom lycka till som sportchef i Färjestad. Det är kul att han stannar kvar i Karlstad och Färjestad, han betyder något otroligt för klubben och laget!

Även Jonas Gustavsson ser ut att lämna. Han har kallats Monstret, han har kallats Muren, vad kan man inte kalla honom för? Johan Holmqvist, elitseriens bästa målvakt säsongen 08/09? Skulle inte tro det?! Gustavsson har bidragit så otroligt mycket till guldet genom hela säsongen, han förtjänar verkligen all beröm han har fått, men att inte bli vald till elitseriens bästa spelare denna säsong, det är skam det! "Gurra" lär nog lämna Färjestad för NHL inom snar framtid. Han har 16 klubbar att välja mellan och Toronto låter troligast. Om han nu skulle lämna, önskar jag honom all lycka han kan få och hoppas på att han en dag återvänder till soliga Karlstad för att vinna ännu ett SM-guld. Klart är iallafall att han kommer bli ett stort namn, han har allt som krävs för att lyckas.

Titta på de underbara klippen här nere som visades för laget inför guldfinalen 09 mot Hv71. Man får verkligen rysningar i hela kroppen när man tittar pådem. Klippen kommer från Färjestads slutspelsblogg http://blogg.aftonbladet.se/29965 som jag har följt igenom hela slutspelet.

"JA vi är Färjestad, ja vi är Färjestad och ni har ingen chans mot oss, för vi är FÄRJESTAD!"

"Åh Färjestad, åh Färjestad, hungriga som vargar vi SM-guld ska ta!"

- Cuongphan 16/04 -


Dvd inför guldfinalen 2009 del 1 (av 2).

Dvd inför guldfinalen 2009 del 2 (av 2).

Skola, skola & skola igen!

Ett av alla prov avklarade, gick bättre än vad jag hade förväntat mig. Trodde verkligen att jag inte fattade någonting men visst, alla har fel ibland, ingen är felfri ;) G får jag nog minst iallafall men Vg skulle vara ett mirakel. Jag har alltid haft svårt för fysik, vet inte riktigt varför men det beror väl antagligen på att ibland fattar jag och ibland fattar jag inte. Jag krånglar alltid till det som sagt och då blir det inte enkelt. Som tur är känns det bra nu efter provet men man vet aldrig..

Igår fick vi även reda på hur det gick på franskaprovet som vi hade den absolut sista lektionen före påsklovet och jag fick Mvg som jag ville ha. Jag hade väl förväntat mig det för det kändes riktigt bra när jag gjorde provet, men man har alltid slarvfel lite här och där.

Igår skulle vi ha betygsnack i Spanska egentligen men läraren hade ont i halsen så det blev inget. Jag har nästan haft Mvg i allt vi gjort förutom en sak som är så komisk: Före jul hade vi en annan lärare som var vikarie åt den lärare vi har nu och hon hade gett mig Mvg i allt, precis allt. Nu när den här läraren kom tillbaks efter jul så skulle vi ha ett s.k. "läxförhör". Det kändes verkligen inte som det eftersom det var ett s.k. "läxförhör" på fyra sidor. När vi fick tillbaks proven någon vecka efter så fick man höra att hela klassen förutom tre stycken fått Ig, varav jag var en av dem (De tre som klarade sig fick G varav en G-). Mitt första Ig.. någonsin, så man blev lite smått tjurig på henne (läraren) under hela den lektionen. Därför undrar jag vilket betyg hon kommer sätta på mig, har man liksom Mvg i allt förutom en grej där man fått Ig, vad blir betyget då?

Massa prov och läxor nu den kommande tiden. Svenskaprov imorgon så det blir till att plugga som bara den idag igen, men det är väl bara att bita ihop och känna att när provet är över så är det en sak mindre i världen att oroa sig över :)

Skolan suger, jag vet, men snart är det sommar med massor av sol och bad, FETT NICE! :)

- Cuongphan -


Cuongphan ;)

Jadå, då var det väl dags att börja blogga igen. Har haft en engelsk blogg sedan ett tag men tänkte att jag kanske skulle börja blogga på svenska istället med. Det är ju lite enklare att skriva vad man verkligen vill ha ut av sina ord, för när man skriver på engelska så kan det bli lite förvirrande och så.. Jaja, det är väl lika bra att presentera mig så ni vet vem jag är! :)

Cuong Phan, 16-årig kille, fyller år den 2:a December. Går 1:a året på gymnasiet i Gnosjö (Småland), där jag även bor, på naturvetenskapsprogrammet. Låter väldigt segt ja, men ibland kan det vara riktigt roligt och slappt men även väldigt segt och tråkigt då man känner att man inte fattar någonting! Mina favoritämnen är väl matte, engelska, franska och spanska. Ja, trots att jag går på NV så älskar jag språk! På fritiden brukar jag vara med vänner, sitta vid datorn, spela/träna tennis som jag älskar, eller bara ta det lugnt och softa.

Anledningen till att jag bloggar är att jag ofta blir väldigt fundersam och känner att jag vill uttrycka mig om saker och ting, då är det ju bra att ha en blogg där man kan skriva om precis vad som helst samtidigt som andra kan läsa vad man har skrivit och kanske även tycka att en del saker är intressanta.

Finns inte så mycket mer att skriva om för tillfället, har du någon fråga så bara fråga på, jag är öppen om allt (okeej, inte allt då men nästan).

Ha det bra! :)

- Cuongphan -


Ny blogg!

Kör igång med den här bloggen snart, här får ni lite skön musik att lyssna på så länge eller besök gärna min andra blogg: ForgiveNForget.blogg.se

- Cuongphan -


Tycker att den här låten är sjukt bra, tummen upp!

RSS 2.0